Email: antonioubooks@gmail.com
Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016






του ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
Έκδοση 2013
Διαθέσιμο σε ηλεκτρονική μορφή (αρχείο PDF)



ΤΙΜΗ : 45,00







   


Σύντομη Περιγραφή :

Το 600 σελ. βιβλίο αυτό, έκδοσης 2013, είναι καρπός των σπουδών μου στα Ανώτατα Μαθηματικά (Master) στο Παν/μιο του Auckland της Ν. Ζηλανδίας, στα Δυναμικά Μη-ολοκληρώσιμα Βιολογικά Συστήματα.

Είναι μια εκπληκτική μελέτη ανάπτυξης και περιγραφής της βιολογικής εξέλιξης των καρκίνων (έχοντας ως μοντέλο τον καρκίνο του εγκεφάλου) σύμφωνα με Αντίστοιχα Μαθηματικά Μοντέλα, ολοκληρώσιμων και μη-ολοκληρώσιμων Δυναμικών Μαθηματικών Βιολογικών Συστημάτων, της Θεωρίας του Χάους και των Fractals. κ..α.

Στις πρώτες 30 σελίδες εκτίθενται οι σύγχρονες απόψεις της Φιλοσοφίας της Επιστήμης, ένα σημαντικότατο κεφάλαιο που βοηθά στην κατανόηση της σχέσης Μαθηματικών και Βιολογικών Συστημάτων και γενικότερα για το βαθύτερο νόημα της Μαθηματικής Πρόσληψης του Σύμπαντος. 


APPENDIX-I

Ordinary Differential Equations, Time (in)dependent equations

Phase Portraits of Non-Linear systems, Linearization of Non-Linear Systems

Logistic Map, Chaotic Map, Circle map, Sarkovskii`s theorem, Del Operator

Autocorrelation Function, Regression and Correlation Function

Basic Statistics, Bibliography


APPENDIX –II

Poincarre-Bendixson theory, Hopf Bifurcation, Periodicity and Oscillation

Level Curves, Lotka-Volterra model, Kolmogorov`s theorem

Biological limit cycles, Oscillationg Chemical systems

Partial Derivatives


APPENDIX-III

Matrices, Matrix (Linear) Transformations, Jacobian Matrix

Eigenvectors, Vector Calculus……..σελ. 377


Τα Μαθηματικά αυτά Μοντέλα χρησιμοποιούνται, όχι μόνο για την περιγραφή της ανάπτυξης και πρόγνωση της εξέλιξης του καρκίνου, αλλά και την συμβολή των στον καθορισμό της Χειρουργικής θεραπεία ή/και της χορήγησης της Ακτινοβολίας και Χημειοθεραπείας των διαφόρων χημειοθεραπευτικών φαρμάκων.

Το βιβλίο περιλαμβάνει πλήθoς φωτογραφιών, σχημάτων και φυσικά Μαθηματικών Εξισώσεων και συνιστάται για γνώστες Ανωτάτων Μαθηματικών, αλλά και για κάθε ιατρό και μη-ιατρό, που θέλει να έχει στην βιβλιοθήκη του ένα βιβλίο που, εκτός της «ιατρικής-βιολογικής» του αξίας, έχει και φιλοσοφική αξία.

Το βιβλίο τελειώνει με εκτεταμένα στοιχεία «ανυσματικής ανάλυσης» (vector analysis), σε τρία «παραρτήματα» (appendixes) για την καλύτερη κατανόηση του κειμένου του. 

Δείτε τα Περιεχόμενά του (καθώς κι άλλα δείγματα σελίδων του) στο link με τίτλο: Preview Book (Προεπισκόπηση Βιβλίου).

Look for its «Contents» (along with more pages-samples) in the link with the title: «Preview Book» (Προεπισκόπηση Βιβλίου). 


Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου με οποιοδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση, ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη και συγγραφέα, σύμφωνα με τον ν. 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (που κυρώθηκε με τον ν. 100/1975).

This book or any part thereof must not be reproduced in any form without the written permission of the author.


Δημ. Αντωνίου PhD(Hon), FRCS, Γενικός Χειρουργός, Ογκολόγος



• Δημοσιεύθηκε από : Δημήτριος Αντωνίου
Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016 - 9:57 μ.μ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου