Email: antonioubooks@gmail.com
Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016





του ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
Έκδοση 2013
Διαθέσιμο σε ηλεκτρονική μορφή (αρχείο PDF)



ΤΙΜΗ : 45,00







     



Σύντομη Περιγραφή : 

Το 850 σελίδων αυτό μοναδικό βιβλίο είναι καρπός των σπουδών μου στο Open University της Oxford της Αγγλίας στην Φιλοσοφία και Αισθητική (όπως και τα βιβλία μου «Islamic Art, History and Architecture», «Western Architecture» και το υπό έκδοση βιβλίου μου «Renaissance Art».

Το Βιβλίο στο κεφάλαιο της «Φιλοσοφίας της Επιστήμης», περιλαμβάνει μια αναλυτική και βαθεία σπουδή της φιλοσοφίας των Επιστημών, από τους Αρχαίους Έλληνες Φυσικούς της Ιωνίας, τους Νοησιάρχες-Ρεαλιστές Πυθαγόρειους, Παρμενίδη και Πλάτωνα, στον Συνθετικό Ρεαλισμό του Αριστοτέλη (Transcendental Constructive Empiricism), τους Ρεαλιστές Στωικούς, τους Εμπειριστές Επικούρειους, τους Μετα-Ρεαλιστές Νέο-Πλατωνικούς, την Θεοκρατική (Αριστοτελική και Πλατωνική) «Επιστήμη» του Μεσαίωνα (St Thomas Aquinas) μέχρι τον William of Ockham, την Μεγάλη Επιστημονική Επανάσταση του 16ου αι. από τους Copernicus, Kepler, Galileo, Newton και τα σύγχρονα ρεύματα της Φιλοσοφίας της Επιστήμης, από τον Locke, Hume, Berkeley, Κant, μέχρι και τους Russell, Wittgenstein, Duhem, Quinn, Κarl Popper, Thomas Kuhn, van Fraasen κλπ. εμβαθύνοντας στην κατανόηση της ανακάλυψης της Επιστημονικής Αληθείας, όπως αυτή αναζητείται στα αντίστοιχα Επιστημονικά Ρεύματα, του Λογικισμού (Κύκλο της Βιέννης) (Positivism), Διαψευσιμότητας (Κarl Popper), Scientific Realism, Constructrive Empiricism (van Fraasen), Constructivism (Thomas Kuhn), Scepticism (Hume, Duhem, Quinn, Cartwright), μέχρι τον Νέο-Ρεαλισμό του Structural Realism of John Worrall and Henry Poincare.

Εκτός των παραπάνω το βιβλίο περιλαμβάνει και τα άρθρα-μελέτες μου στα αντίστοιχα πεδία των σπουδών μου, «Φιλοσοφίας του Νού» (πως λειτουργεί γνωστικά ο εγκέφαλος κι όχι νευροβιολογικά, ένα εξαιρετικά δύσκολο κεφάλαιο), «Μεταφυσικής» (ο ρόλος της Μεταφυσικής στην Φιλοσοφία κι Επιστήμη), «Θεωρίας της Γνώσης» (τι είναι αυτό που λέμε «Επιστημονική Γνώση»), «Φιλοσοφία της Θρησκείας» (γενικά αλλά και ιδιαίτερα του Χριστιανισμού), ενώ στις σελ. 496-500 πραγματεύομαι το σημαντικό θέμα της «Προσωπικής Ταυτότητας» (Personal Identity) και την σημασία της για την «Δεύτερη Παρουσία» του Ανθρώπου και «Πολιτική Φιλοσοφία» αναλύοντας τις βασικές φιλοσοφικές αρχές του Σοσιαλισμού, Μαρξισμού, Φιλελευθερισμού, Νεο-Φιλελευθερισμού κ.ά . παραθέτοντας και μελετώντας τις ιδέες των μεγάλων πολιτικών διανοητών, Αριστοτέλη, Πλάτωνα, Thomas Hobbes, John Locke,J.J Rousseau, J-S. Mills, Karl Marx, Μαχ Weber, J. Wolf, Robert Nozick, John Rawls, Michel Foucault κ.α.

Το βιβλίο εμπλουτίζεται με πολυάριθμες Έγχρωμες φωτογραφίες σχετικές με τα αντίστοιχα πραγματευόμενα θέματά του.

Δείτε τα Περιεχόμενά του (καθώς κι άλλα δείγματα σελίδων του) στο link με τίτλο: Preview Book (Προεπισκόπηση Βιβλίου).
Look for its «Contents» (along with more pages-samples) in the link with the title: «Preview Book» (Προεπισκόπηση Βιβλίου).


Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου με οποιοδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση, ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη και συγγραφέα, σύμφωνα με τον ν. 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (που κυρώθηκε με τον ν. 100/1975).

This book or any part thereof must not be reproduced in any form without the written permission of the author.



Δημ. Αντωνίου PhD(Hon), FRCS, Γενικός Χειρουργός, Ογκολόγος


• Δημοσιεύθηκε από : Δημήτριος Αντωνίου
Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016 - 9:35 μ.μ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου