Email: antonioubooks@gmail.com
Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016






του ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
Έκδοση 2013
Διαθέσιμο σε ηλεκτρονική μορφή (αρχείο PDF)



ΤΙΜΗ : 40,00






   


Σύντομη Περιγραφή :

Το εντυπωσιακό και από αισθητικής-οπτικής πλευράς βιβλίο μου αυτό των Έγχρωμων 350 σελίδων, είναι καρπός των σπουδών μου στο Open University της Oxford της Αγγλίας στην Φιλοσοφία και Αισθητική (όπως και τα βιβλία μου «Philosophical Writings», «Islamic Art, History and Architecture» και το υπό έκδοση βιβλίου μου «Renaissance Art». 

Το βιβλίο πραγματεύεται την ιστορία της Αρχιτεκτονικής του Δυτικού Κόσμου (Ευρώπης κι Αμερικής) από τον Παρθενώνα του Περικλή του 5ου αι. π.χ. μέχρι την Μοντέρνα Αρχιτεκτονική αι. και το Deconstruction του 20ου. 

Περιγράφονται τα χαρακτηριστικά αισθητικά χαρακτηριστικά όλων των Αρχιτεκτονικών Ρευμάτων –τα οποία είναι ενταγμένα μέσα στα γενικότερα πλαίσια όλων των τεχνών- από τον Κλασικό, Βυζαντινό, Ρωμανικό, Γοτθικό, Αναγεννησιακό, Μπαρόκ, Νέο-Κλασικό, Ρομαντικό (εκπροσωπούμενο αντιπροσωπευτικά στην Αγγλία με το περίφημο ρεύμα του «Garden City» του 190ου του διανοητή-πολεοδόμου Sir Ebenezer Howard, πάνω στις φιλοσοφικές θέσεις των Ruskin και Rousseau, στην Μεγάλη Βρετανία, που επηρέασε μέχρι τις μέρες μας όλον των Κόσμο και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού), Μοντέρνο (Bauhaus), Die Stihl, Εξπρεσιονιστικό Συμβολισμό και Deconstruction Αρχιτεκτονικά Στυλ. 

Τα παραπάνω Αρχιτεκτονικά ρεύματα παρουσιάζονται στο βιβλίο με 100άδες ολοσέλιδες υψηλής ανάλυσης Έγχρωμες φωτογραφίες με αρχιτεκτονικά κτίρια των αντιστοίχων αισθητικών ρευμάτων με την πλήρη αισθητική των ανάλυση.

Τα Αισθητικά χαρακτηριστικά εκάστου στυλ (ρεύματος) εντάσσεται μέσα στο δικό του φιλοσοφικό υπόβαθρο και το σημαντικότερο, μέσα στο δικό του Ιστορικό Πλαίσιο.

Στα πλαίσια του τελευταίου, στο βιβλίο γίνεται μια συνοπτική, αλλά ακριβής και υπεύθυνη ανασκόπηση της Ιστορίας της Ευρώπης από τις τελευταίες χιλιετίες π.χ. μέχρι τον 21ο αι.

Η ιστορική αυτή αναδρομή ξεδιπλώνεται πάνω σε 100άδες Έγχρωμους ολοσέλιδους ιστορικούς χάρτες, που συνοδεύονται από επεξηγηματικά κείμενα ιστορικής συνέπειας και ακρίβειας. αντίστοιχα ιστορικά κείμενα. 

Στο τέλος το βιβλίο παραπέμπει στο Έγχρωμο Λεξικό (Glossary) των Αρχιτεκτονικών Όρων (και της Ισλαμικής Τέχνης, Αρχιτεκτονικής και Θρησκείας επίσης) με πολυάριθμες έγχρωμες φωτογραφίες, που περιλαμβάνεται στο βιβλίο μου «Islamic Art and Architecture». 

Δείτε τα Περιεχόμενά του (καθώς κι άλλα δείγματα σελίδων του) στο link με τίτλο: Preview Book (Προεπισκόπηση Βιβλίου).

Look for its «Contents» (along with more pages-samples) in the link with the title: «Preview Book» (Προεπισκόπηση Βιβλίου). 


Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου με οποιοδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση, ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη και συγγραφέα, σύμφωνα με τον ν. 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (που κυρώθηκε με τον ν. 100/1975).

This book or any part thereof must not be reproduced in any form without the written permission of the author.



Δημ. Αντωνίου PhD(Hon), FRCS, Γενικός Χειρουργός, Ογκολόγος


• Δημοσιεύθηκε από : Δημήτριος Αντωνίου
Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016 - 9:54 μ.μ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου